Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Klara Select

De zomer van klara

Jozefien mombaerts theater kan verbinding maken

Jozefien Mombaerts: “Theater kan verbinding maken!”

Door De zomer van Klara
Bannerafbeelding voor fragment

13 dagen geleden

6 min

Theater aan Zee is gestart. Op verschillende plekken in Oostende kan je genieten van voorstellingen. Thema dit jaar is ‘Zie je mij?’.

Volgens Jozefien Mombaerts, artistiek leider van Theater aan Zee, mag het thema erg breed geïnterpreteerd worden. Van kleine stukjes in onszelf die we zelden tonen tot groepen van mensen die we te weinig (willen) zien. Daarom ligt de focus ook op zorg. Volgens Mombaerts is er een duidelijke link tussen zorg en zichtbaarheid. Mens en natuur zijn volgens haar in nood en daar zijn we ons niet voldoende van bewust. Kijk maar naar de stijgende zelfmoordcijfers, het toenemende aantal burn-outs of de klimaatopwarming. Misschien worden we er te weinig mee geconfronteerd? Of willen we het niet zien?

Mombaerts: “Alsof we naar de zee kijken en niet zien wat er allemaal op de bodem gebeurt. We zien niet wat we allemaal kapot maken.”

Volgens Mombaerts is het belangrijk dat Theater aan Zee een sociale boodschap brengt: “Ik pretendeer niet dat een theaterfestival de wereld kan veranderen. Maar het is wel belangrijk dat we in verbinding blijven en dingen met elkaar delen. Theater aan Zee is een ontmoetingsplek. En theater blijft hét medium waarbij je live de verbinding kan voelen.”

Mombaerts heeft nog enkele tips voor wie moeilijk kan kiezen uit het festivalprogramma. Triptych van het Brusselse dansgezelschap Peeping Tom is een voorstelling die echt raakt en waarbij je de emoties over je heen voelt stromen. In Missa Mater Sola verweeft de jonge maker en activist Timo Tembuyser verschillende kunstvormen met elkaar. Het stuk is ook een ode aan de moeder.

Theater aan Zee loopt nog tot en met zaterdag 6 augustus 2022. Alle info en nog zoveel meer vind je op www.theateraanzee.be.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet