Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Klara Select

De zomer van klara

Lieven trio the gray man mist kleur

Lieven Trio: “The Gray Man mist kleur.”

Door De zomer van Klara
Bannerafbeelding voor fragment

1 maand geleden

5 min

The Gray Man is een groots opgezette spionage-actiefilm is. Een beetje op dezelfde schaal als die andere spion: James Bond. Al is Court Gentry een ander type geheimagent.

The Gray Man kostte Netflix een flinke 200 miljoen dollar. Natuurlijk wil het streamingsplatform daarmee in de eerste plaats nieuwe abonnees zal lokken. Maar voordat de film op 22 juli 2022 op Netflix verschijnt (22 juli) komt hij nu al even naar de bioscoop.

Court Gentry (Ryan Gosling) is wegens moord tot een hele lange gevangenisstraf veroordeeld. De CIA biedt hem een duivelse deal aan. Hij krijgt zijn vrijheid terug op voorwaarde dat Gentry voor de rest van zijn leven voor de CIA werkt. Als huurmoordenaar. Zijn codenaam: Sierra Six. Gentry groeit uit tot een uitzonderlijk efficiënte killer. Tot hij op een dag in nauwe schoentjes raakt. En vanaf dat moment wordt de killer zelf doelwit. En slaat hij op de vlucht.

Die vlucht brengt Gentry naar alle uithoeken van de wereld, in zeer explosieve situaties. Een film met enorm veel spektakelscènes dus. Die uiteraard zeer duur zijn om te filmen. Vandaar dat budget. En de cast tikt ook aan. Chris Evans (juist, Captain America), Ana de Armas (No Time to Die), Regé-Jean Page (Bridgerton) en Billy Bob Thornton.

De regisseurs zijn de broers Joe en Anthony Russo. Ze maakten films voor Marvel waaronder de twee hits Avengers: Infinity Wars en Avengers: Endgame. Na die laatste begonnen ze voor de streamingplatformen te werken.

Filmjournalist Lieven Trio is kritisch: “The Gray Man is geen erg inspirerende film. Er zit best wel wat humor in, het tempo zit goed. Als je op zoek bent naar een beetje spektakel op een luie avond, kan dit zeker door de beugel. Maar hij mist een zekere eigenheid. Of om in de terminologie van de titel te blijven: het mist allemaal een beetje kleur. Ik had het gevoel dat ik naar een wat generische mengeling van James Bond én Mission Impossible én Fast & Furious zat te kijken. En dan denk ik al snel: laat mij die maar gewoon terugkijken. Daar heb ik meer aan.”

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees er als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet