Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Klara Select

De zomer van klara

Salzburger festspiele is een festival voor rijke mensen

Salzburger Festspiele is een festival voor rijke mensen

Door De zomer van Klara
Bannerafbeelding voor fragment

1 maand geleden

9 min

Wie Salzburg zegt, zegt Mozart, Mozartkugeln, The Sound of Music en natuurlijk ook Salzburger Festspiele. Hét festival voor muziek en theater dat daar elke zomer wordt georganiseerd. Zowat alle grote dirigenten zijn er gepasseerd. Natuurlijk Herbert von Karajan maar ook Arturo Toscanini, Bruno Walter en dit jaar trouwens ook de vaste dirigent van De Munt, Alain Altinoglu. Podiumkunst met een grote P dus en dat in het prachtige Salzburgerland op zo’n 300 kilometer van Wenen!

Salzburger Festspiele wil de standaard zetten, zowel in opera als theater. En dat betekent baanbrekend zijn! Want wat in Salzburg wordt uitgeprobeerd, stroomt sowieso door naar de hele operawereld. Maar er zijn kapers op de kust. Het operafestival in het Franse Aix-en-Provence neemt die rol geleidelijk over. Salzburg kan zich niet permitteren om achterop te raken.

Salzburger Festspiele is een festival voor rijke mensen. En dat weerspiegelt zich in alles. De belangrijkste straten worden zelfs afgezet zodat toeristen achter dranghekken kunnen kijken naar de festivalbezoekers.

Francis Maes kennen we bij Klara als kenner van Russische muziek. Als voormalig directeur van Festival van Vlaanderen bezocht hij jarenlang Salzburger Festspiele.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees er als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet