Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Home

Luister

Klara Select

Espresso

60 jaar en op zoek naar haar eerste orgasme

60 jaar, en op zoek naar haar eerste orgasme

Door Espresso

Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

4 min

Good Luck to You, Leo Grande is een Engelse film met een pikant onderwerp: het vrouwelijk orgasme. Niet meteen een gebruikelijke topic voor een film maar er valt wel veel over te vertellen.

Nancy (Emma Thompson) is een zestiger. Ze heeft nog nooit van haar leven een orgasme gehad. Hoewel ze 30 jaar getrouwd was, stelt haar seksleven niet veel voor. Als ze weduwe wordt, wil ze daar verandering in brengen. En vooral: ze wil leren genieten in bed. Daarvoor huurt ze een sekswerker in: Leo Grande (Daryl McCormack). Leo is een jonge, knappe man die zijn werk niet alleen heel goed doet, maar ook met veel plezier.

Regie en scenario zijn in handen van twee vrouwen: de Australische regisseuse Sophie Hyde en de Britse scenariste Katy Brand.

Filmjournalist Lieven Trio: “Je voelt dat deze film op een heel verfijnde en genuanceerde manier naar vrouwelijke seksualiteit kijkt. Maar het is ook een film over generaties en de verschillen daartussen, over zelfrespect en aangeleerde schaamte. En tegelijk ook over een sekswerker die zelf ook worstelt.

De intieme scènes worden niet heel expliciet in beeld gebracht. Er wordt vooral veel gepraat. Het verhaal wordt opgebouwd in verschillende afspraakjes. En die dates zijn dan weer een vorm van therapiesessies. Gesprekken tussen twee mensen die elkaar confronteren met zichzelf en hun onzekerheden. En elkaar zo bevrijden.

Trio: “Emma Thompson speelt haar rol perfect: een vrouw die opgevoed is om zichzelf te haten. En dat straalt ze in elke beweging en elk woord uit. Het is geen gemakkelijke rol. Ze moet zich figuurlijk als letterlijk heel bloot geven.”

Daryl McCormack is minder bekend. De Iers-Amerikaanse acteur speelde mee in de tv-serie Peaky Blinders. Maar deze rol zou daar wel eens verandering in kunnen brengen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet