Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Klara Select

Espresso

Belgisch feest op het filmfestival van cannes

Belgisch feest op het filmfestival van Cannes

Door Espresso
Bannerafbeelding voor fragment

2 maanden geleden

7 min

De Gouden Palm op het filmfestival van Cannes ging naar de Zweedse regisseur Ruben Östlund, voor "Triangle of sadness". Hij won de prestigieuze prijs al voor de tweede keer. Regisseur Lukas Dhont kreeg de gedeelde Grand Prix, voor zijn tweede langspeelfilm “Close”. En het Belgische feest in Cannes was compleet, met de gedeelde juryprijs voor "De acht bergen" van Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen, en een speciale jubileumprijs voor de 75e verjaardag van het filmfestival voor de broers Dardenne.

Lieven Trio gaf een overzicht van alle winnaars. Hij noemde 'Triangle of sadness' niet bepaald subtiel, bij momenten geniaal, maar een minder volmaakte film dan 'Close' bijvoorbeeld. Die is dan weer goed op weg naar een Oscarnominatie. Ook de speeches van Ruben Östlund (met zijn beruchte 'scream of happiness'), Charlotte Vandermeersch en Lukas Dhont waren memorabel.

Globaal leverde deze 75ste editie van het filmfestival van Cannes een grote diversiteit aan films en talenten op, waardoor er misschien wel een film ontbrak waar iedereen zich achter kon scharen. "Maar het blijft een ongelofelijk straf festival", aldus Lieven Trio.

Foto © 00574315/Bestimage/Photo News

 

 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet