Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Home

Luister

Klara Select

Espresso

Cmon cmon is de nieuwe joaquin phoenix opgestaan

C’mon, C’mon: Is de nieuwe Joaquin Phoenix opgestaan?

Door Espresso
Bannerafbeelding voor fragment

4 maanden geleden

5 min

C’mon, C’mon is een heerlijk zwart-wit-drama van Mike Mills met Joaquin Phoenix, Gaby Hoffmann en een geweldige Woody Norman. Een radiojournalist doorkruist de VS. Hij interviewt kinderen over hoe zij naar de wereld en hun toekomst kijken. Wanneer zijn zus hem vraagt om op haar negenjarige zoon Jesse te passen, neemt hij de jongen mee op sleeptouw. De twee reizen het land rond en krijgen een unieke band.

C’mon, C’mon is nu al de favoriet van onze filmman Lieven Trio: “Joaquin Phoenix is een geweldige acteur. Hij legt altijd zoveel intensiteit in zijn rollen. Ik heb hem nog nooit op automatische piloot zien spelen. Hij is ook veelzijdig. Denk maar aan die donkere, getormenteerde Joker. Maar hij kan lichtvoetig en speels zijn. Dat is de Joaquin Phoenix die we in C’mon C’mon zien.”

Johnny is radiojournalist in New York. Hij reist dwars door Amerika voor een documentaire waarin hij kinderen aan het woord laat over hoe zij naar de wereld en de toekomst kijken. Op een dag krijgt hij telefoon van zijn zus met de vraag of hij enkele weken voor haar zoon kan zorgen. En dus krijgt Johnny, die geen enkele ervaring heeft met het ouderschap, de verantwoordelijkheid over een kind.

Phoenix speelt samen met de 9-jarige acteur Woody Norman. Trio: “Ik heb nog maar zelden een kindacteur gezien die zo spontaan speelt en zo in interactie gaat. Phoenix is zelf op zijn 8e beginnen acteren. Norman was 9. Misschien groeit hij wel uit tot de nieuwe Joaquin Phoenix.”

Al is het ook de verdienste van regisseur Mike Mills dat de film zo authentiek aanvoelt. Hij heeft de acteurs heel veel bewegingsvrijheid gegeven, met veel ruimte voor improvisatie. Een deel van de film is zelfs pure documentaire: de interviews met de kinderen zijn echt. Dit versterkt dat gevoel van authenticiteit.

C’mon, C’mon draait nu in de bioscoop.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's