Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Home

Luister

Klara Select

Espresso

Drive my car het geheim van een rode saab

'Drive My Car': het geheim van een rode Saab

Door Espresso
Bannerafbeelding voor fragment

7 maanden geleden

5 min

Vier Oscarnominaties, onder meer in de belangrijkste categorieën Beste film en Beste regisseur: dat is hoogst uitzonderlijk voor een niet-Engelstalige film. Die eer valt nu Drive My Car te beurt van de Japanse regisseur Ryusuke Hamaguchi, gebaseerd op een verhaal van Haruki Murakami.

De ruggengraat van de film is de relatie tussen Yusuke, een theaterregisseur die in Hiroshima Oom Wanja gaat regisseren, en Misaki, een vrouw die hem als chauffeur wordt opgedrongen. Hij mag van het theaterfestival niet zelf naar zijn werk rijden, om verzekeringsredenen. Misaki komt als een soort indringer binnen in de bijna heilige cocon van zijn rode Saab 900, waarin hij zoveel tijd doorbrengt.

Onze filmman Lieven Trio is laaiend enthousiast over Drive My Car. “Het is een prachtige mijmering over rouw en communicatie, en hoe goed je de ander – en ook jezelf – kan kennen. Heel gevoelig in beeld gebracht door Hamaguchi, soms zonder woorden, en soms net met heel uitvoerige, en scherp geschreven dialogen.”

 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet