Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Home

Luister

Klara Select

Espresso

Een ballet der dingen

Een ballet der dingen

Door Espresso

Bannerafbeelding voor fragment

2 jaar geleden

4 min

Theatermaker Benjamin Verdonck zet wel vaker objecten op het voortoneel in plaats van acteurs en ook zijn nieuwe voorstelling ‘De tijger eet de zebra en de vogel vliegt verschrikt weg’ is een choreografie voor ‘dingen’. Dit keer zijn de dingen levensgroot en bewegen ze niet in een kijkkast, maar in de grote zaal van de Bourla, aan touwen bewogen door negen machinisten.
“De mensen die als eerste lijnen trokken tussen verschillende sterren om de sterrenbeelden te benoemen, waren in feite de eerste verhalenvertellers. Op die manier kan een toeschouwer ook zelf lijnen trekken tussen de vormen die over het toneel bewegen.
Het is zoals kijken naar dans, dat kan mij ook gewoonweg ontroeren zonder dat ik hoef te weten wat het allemaal betekent”, zei Benjamin Verdonck in Espresso.

‘De tijger eet de zebra en de vogel vliegt verschrikt weg’ van Benjamin Verdonck en Lucas van Haesbroeck gaat op 24 maart in première in het Toneelhuis in Antwerpen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet