Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Klara Select

Espresso

Filmfestival cannes even in brussel

Filmfestival Cannes even in Brussel

Door Espresso
Bannerafbeelding voor fragment

2 maanden geleden

4 min

Brussel wordt even Cannes. CINEMATEK rolt in Flagey de rode loper uit voor de Quinzaine des Réalisateurs. Dat is de parallelselectie van Filmfestival Cannes.

De Quinzaine des Réalisateurs begon in 1969 als reactie op het soms wat conservatieve festival. ‘Vandaag is het nog altijd een spannende plek”, zegt filmjournalist Lieven Trio. “Er is veel meer ruimte voor avontuur en experiment dan in de officiële competitie.” 

De Quinzaine reikt ook een carrièreprijs uit, Le Carrosse d’Or. Die ging dit jaar naar de Amerikaanse regisseuse Kelly Reichardt. Zij werd bekend met haar minimalistisch en verfijnde stijl. In Brussel wordt Reichardts Meek’s Cutoff getoond. Een western uit 2010 over Amerikaanse pioniers. ‘In tegenstelling tot de meeste westerns, ligt de focus op een vrouwelijk personage, gespeeld door Michelle Williams’, merkt Trio op.

Zelf kijkt Lieven Trio uit naar De Humani Corporis Fabrica, een documentaire die de kijker meeneemt, diep in zijn eigen lichaam. De film toont allerlei operaties en dompelt je met microscopische camera’s onder in bloedvaten en organen. Trio: ‘Op een heel filmische  maar ook directe manier toont hij de wonderen van de geneeskunde. En word je met je neus op je eigen vleselijke realiteit en de kwetsbaarheid gedrukt.’

De herneming van de Quinzaine des Réalisateurs, vanaf woensdag 15 juni tot zondag 19 juni 2022 in Studio Agnès Varda, de filmzaal van CINEMATEK in Flagey. Meer informatie op Flagey.be.

 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet