Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Home

Luister

Klara Select

Espresso

Kyoko scholiers over boy soms makkelijker om een vader mentaal te doden dan om waarheid te aanvaarden

Kyoko Scholiers over Boy: “Soms makkelijker om een vader mentaal te doden dan om waarheid te aanvaarden.”

Door Espresso

Bannerafbeelding voor fragment

2 jaar geleden

2 min

De tienjarige Boy zit in de klas als de politie hem plots komt halen. Hij weet niet waarom. Hij weet alleen dat hij niet meer naar huis mag, omdat hij in een ‘verontrustende situatie’ woont.

Dit is het startschot van een lawine aan juridische, medische en emotionele argumenten die elk hun impact hebben op de jongen. In een broeierige montage toont theatermaakster Kyoko Scholiers een reeks grote en kleine gebeurtenissen die Boys lot zullen bepalen. 

Het verhaal van Boy is fictief maar wel gebaseerd op honderd waarheden. Scholiers verdiepte zich maandenlang in de wereld van de jeugdhulp. Ze praatte met jeugdrechters, consulenten, pleeggezinnen, kinderpsychiaters, opvoeders, ouders en natuurlijk ook kinderen.

Scholiers: “Een vierjarig meisje vertelde me hoe haar vader vermoord was. Ik was daar heel erg van geschrokken. Maar de coördinator van het jeugdcentrum zei me later dat er niets van het verhaal waar is. De papa leeft nog. Maar hij is al enkele jaren uit beeld. Het meisje hoort er sinds lang niets meer van. Dat is zo onbegrijpelijk voor het kind dat het voor haar makkelijker is om haar vader mentaal te doden dan om die waarheid te aanvaarden.”

Joris Blanckaert componeerde een bijzondere soundscape die live wordt gebracht door het kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen en HERMESensemble. Samen vertolken zij de stemmen in het hoofd van Boy.

Alle informatie over Boy vind je op www.operaballet.be.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet