Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Home

Luister

Klara Select

Espresso

Lieven trio house of gucci is een gemiste kans

Lieven Trio: "House of Gucci is een gemiste kans!"

Door Espresso
Bannerafbeelding voor fragment

10 maanden geleden

5 min

House of Gucci is de film van Ridley Scott over het bekende Italiaanse modehuis. En die familiegeschiedenis is nogal sensationeel. De Gucci’s zijn een Toscaanse familie die op vrij korte tijd zo rijk werd als de zee diep.

Begonnen als veeboeren, later producent van luxeproducten, handtassen en kleren. En dat maakte de naam van Gucci. Maar helaas had het succes ook een keerzijde. Jaloezie en concurrentie zorgden ervoor dat er in de familie een interne oorlog uitbarstte. Om de macht over het imperium te veroveren. Tot er op den duur niemand van de Gucci’s zelf nog in het bedrijf zat. En dat er zelfs iemand vermoord werd.

Centraal in de film staat Patrizia Reggiani (Lady Gaga), een volkse jonge vrouw die in het transportbedrijf van haar vader werkt. In 1970 ontmoet ze Maurizio Gucci (Adam Driver) de zoon van Rodolfo die op dat moment het bedrijf leidt. En dan begint het sprookje. Hoewel. Is Patrizia verliefd op Maurizio? Of op zijn naam? In ieder geval, niet veel later valt de familie uit elkaar. Aan de kijker om te beslissen.

Lieven Trio: “Er wordt geen interpretatie opgedrongen van Patrizia. Maar tegelijk is er ook weinig aandacht voor de psychologie van het personage. Want we krijgen nooit toegang tot haar diepste gedachten. Dat is een obstakel. Terwijl daar echt wel tijd genoeg voor is want de film duurt tweeënhalf uur. Een gemiste kans.”

Op papier oogt de cast fantastisch: Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons. Grote namen. En toch heeft Trio enkele bedenkingen bij hun vertolking: “Lady Gaga is echt sterk. Ze is echt veel meer dan een popster. Lady Gaga kan verdwijnen in een personage en brengt extreme emoties geloofwaardig over.”

Maar er mist coherentie in het samenspel van de acteurs. Trio: “Jared Leto, toch een Oscarwinnaar, levert een ronduit potsierlijke vertolking. Alsof hij in een soort sketchshow staat te acteren, met een ongelooflijk storend Italiaans accent en belachelijke vermomming.”

The House of Gucci wil tegelijk over the top kitsch zijn én een ernstig drama over geld, ambitie en familie.

Het is trouwens al de tweede film van Ridley Scott dit najaar. Enkele weken geleden kwam The Last Duel uit. Hij is 83 en weet van geen ophouden. Ondertussen is hij bezig aan zijn volgende film: Kitbag met Joaquin Phoenix in de rol van Napoleon Bonaparte. En hij plant nog een vervolg op Gladiator.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet