Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Klara Select

Espresso

Lieven trio lukas dhont is een filmmaker met een speciale gave

Lieven Trio: “Lukas Dhont is een filmmaker met een speciale gave!”

Door Espresso
Bannerafbeelding voor fragment

3 maanden geleden

6 min

Zondag wordt de rode loper op Le Croisette weer opgerold. Ze hebben daar in Cannes het beste voor het laatst gehouden. Donderdag ging Close in première, de nieuwste film van Lukas Dhont. En de verwachtingen waren torenhoog.

Vier jaar geleden won Dhont met Girl al de Caméra d’Or. Dat is de prijs voor het beste debuut. Met Close maakt hij kans op zijn eerste Gouden Palm.

Op Twitter doet een filmpje de ronde van een staande ovatie die 12 minuten duurt. En middenin dat applaus: Lucas Dhont, in een rode smoking!

Dhont vertelt in Close opnieuw een verhaal over kunnen en mogen zijn wie je bent. Leo en Remi zijn twee jongens van twaalf die een bijna symbiotische vriendschap hebben. Ze zijn mentaal en fysiek heel close, op een manier die nog onschuldig en heel vanzelfsprekend is. Maar als ze naar de middelbare school gaan, verandert alles.

Filmjournalist Lieven Trio: “Het is een bijzonder ontroerend verhaal. Ik heb tranen met tuiten zitten huilen. Door het verhaal maar ook door de manier hoe Lukas Dhont het vertelt.”

Close komt pas in het najaar uit in de Vlaamse bioscopen.

We zijn benieuwd wie de Gouden Palm wint. Statistisch gezien maken de Belgen de grootste kans. Er zijn 21 films in competitie, drie daarvan komen uit België. We hebben dus 1 kans op 7. Maar met statistiek kan je alles bewijzen.

Foto © 00574044/Bestimage/Photo News - 10982664-051

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet