Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Klara Select

Espresso

Madres paralelas van almodovar zit vol emotionele twists en verrassingen

Madres Paralelas van Almodóvar zit vol emotionele twists en verrassingen

Door Espresso
Bannerafbeelding voor fragment

10 maanden geleden

2 min

In september opende Pedro Almodóvar het filmfestival van Venetië met zijn nieuwste film: Madres Paralelas. En die is nu eindelijk ook hier te zien in de zalen. Herbeluister hier de recensie van Lieven Trio.

Lieven Trio: “Madres Paralelas is een film over moeders. Het geliefde onderwerp van Almodóvar. De moederfiguur is altijd heel belangrijk geweest bij de Spanjaard. Denk maar aan Todo sobre mi madre, Tacones Lejanos en Volver.”

In Madres Paralelas ontmoeten twee vrouwen (Penélope Cruz en Milena Smit) elkaar in het ziekenhuis waar ze tegelijkertijd bevallen van hun eerste kind. Daardoor ontstaat een bijzondere band die hen de rest van hun leven zal verbinden.

Typisch Almodóvar en toch ook weer niet. Aan de ene kant een heerlijk melodrama vol emotionele twists en verrassingen, vertelt Lieven Trio. Anderzijds met een heel expliciete politieke ondertoon. Almodóvar wil ook iets vertellen over geschiedenis van Spanje, over de Burgeroorlog en de donkere jaren onder Franco. Hij geeft de moeders niet alleen een baby maar een van hen krijgt ook een overgrootvader. Die man is in de jaren 1930 verdwenen en waarschijnlijk in een massagraf begraven. De familie hoopt hem ooit nog een echte begrafenis te geven zodat ook dat verleden een plaats krijgt.

Trio: “Het is vrij uitzonderlijk dat Almodóvar maatschappij-politieke thema’s in zijn films smokkelt. Dat maakt van Madres Paralelas een speciale film in zijn oeuvre. Hoewel die historische dimensie wat onhandig aan het melodramatische verhaal wordt gekoppeld. Ik miste daardoor de zotheid uit zijn meeste films.’

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet