Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Klara Select

Espresso

Nobody has to know is een delicaat liefdesdrama

Nobody has to know is een delicaat liefdesdrama

Door Espresso
Bannerafbeelding voor fragment

5 maanden geleden

5 min

Nobody has to know is de nieuwste film van de Belgische acteur, filmregisseur en scenarioschrijver Bouli Lanners. Lanners is hot! In Wallonië. Hoog tijd dat we hem in Vlaanderen beter leren kennen.

Phil (gespeeld door Lanners zelf) is een robuuste Belg die zich heeft teruggetrokken op Lewis, een eiland in het uiterste noordwesten van Schotland. Een schitterend decor met uitgestrekte stranden en ruige heuvels. Een plaats waar je in het niets kan verdwijnen. En dat is waar Phil naar op zoek is. Hij werkt er als hulpje op een schapenboerderij.

Als Phil een beroerte krijgt, wordt alles anders. Hij verliest zijn geheugen, weet niet meer wie hij zelf is maar ook niet de mensen om hem heen. Vooral Millie, de dochter van de schapenboer, is onder de indruk. En dat heeft te maken met een groot geheim dat ze ooit aan Phil heeft opgebiecht.

Filmjournalist Lieven Trio: “Hun relatie is de inzet van de film. Wat is er tussen hen gebeurd? Wat hebben ze tegen elkaar gezegd? En is Phils geheugenverlies het einde daarvan? Of een nieuw begin?”

Je zou kunnen zeggen dat Millie het eigenlijke hoofdpersonage van de film is. Zij is uiteindelijk degene die keuzes moet maken. Zij krijgt de kans om zélf alles te vergeten en alleen nog vooruit te kijken.

Trio: “Wie van delicate liefdesdrama’s houdt, moet zeker gaan kijken. Maar het is een vrij onopvallende film, met een rustige en zwijgzame vertelstijl. Het ritme zit vooral in de manier waarop het verhaal af en toe een verrassende wending krijgt.”

De twee acteurs zetten heel contrasterende vertolkingen neer. Bouli Lanners straalt zijn vanzelfsprekende warmte uit. Michelle Fairley, bekend uit Game of Thrones, speelt een vrij kille vrouw die langzaam ontdooit.

Trio: “Ook de fotografie van Nederlandse cameraman Frank van den Eeden is erg de moeite. Je krijgt meteen zin van om naar Schotland te vertrekken.”

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet