Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Home

Luister

Klara Select

Espresso

Stefan blommaert over reporters de guerre het was een grote flashback

Stefan Blommaert over Reporters de guerre: "Het was een grote flashback!"

Door Espresso
Bannerafbeelding voor fragment

12 dagen geleden

5 min

In Brussel is Kunstenfestivaldesarts begonnen. Drie weken lang verzetten kunstenaars van over de hele wereld de bakens van theater, dans en performance.

Laat het dan een toevalligheid zijn maar ook de oorlog in Bosnië komt aan bod op het festival. Dertig jaar geleden was er ook oorlog in Europa. Woorden als Kosovo, Pristina en Vukovar zaten jarenlang in het nieuws. En iedereen kan waarschijnlijk nog gezichten plakken op Slobodan Milosevic, Ratko Mladic of Radovan Karadzic.

Ook toen trokken journalisten naar het oorlogsgebied om verslag uit te brengen, onder andere over het beleg van Sarajevo. De verhalen van die oorlogsverslaggevers gebruikt de Belgische theatermaker Sébastien Foucault nu in “Reporters de guerre”.

VRT-journalist Stefan Blommaert was dertig jaar geleden ook een van de verslaggevers die naar Bosnië trokken. Hij heeft de voorstelling gezien.

Reporters de guerre, theater over oorlog, verhalen en de grenzen daarvan, is nog tot en met dit weekend te zien op Kunstenfestivaldesarts in Brussel. Alle informatie vind je op kfda.be.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's