Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Klara Select

Espresso

Valentijn dhaenens het gezin van paemel is een museumstuk

Valentijn Dhaenens: "Het gezin van Paemel is een museumstuk!"

Door Espresso
Bannerafbeelding voor fragment

10 maanden geleden

1 min

Gisterenavond ging Het gezin Van Paemel in première, de nieuwe voorstelling van Skagen. En meteen ook een her-opvoering van de klassieker der klassiekers van Cyriel Buysse over het boerenleven in de 19e eeuw.

Het stuk is bijna 120 jaar oud en iedereen herinnert zich misschien nog vaag iets over Vader Van Paemel, Edward, Kamiel en Desiré.

Valentijn Dhaenens herwerkte het stuk tot een monoloog. Of beter: Valentijn Dhaenens staat alleen op de scène. Op een heel vernuftige manier speelt hij alle rollen en gaat hij met zichzelf in dialoog.

Dhaenens: ‘Het gezin van Paemel is een museumstuk. Ik toerde de voorbije jaren veel in het buitenland. Daar wordt op een andere manier met klassiekers omgegaan. Mensen vroegen me wie de Vlaamse Shakespeare of de Vlaamse Molière is. We hebben in Vlaanderen geen traditie om de grote canon op te voeren. Tegelijk stellen we ons de vraag welke stukken onze kinderen moeten kennen. Je voelt dat Het gezin van Paemel hier is geschreven. Dat heeft te maken met het katholieke, het schuldgevoel en hoe verschillende generaties met elkaar omgaan. Dit stuk is een onderzoek naar onze roots.”

Alle informatie over Het gezin van Paemel vind je op www.skagen.be.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet