Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Home

Luister

Klara Select

Espresso

Vernieuwde stam in gent heropent de deuren

Vernieuwde STAM in Gent heropent de deuren

Door Espresso

Bannerafbeelding voor fragment

3 jaar geleden

7 min

Het is zover. Het vernieuwde stadsmuseum STAM in Gent opende op 7 december de deuren voor het publiek. Fotograaf Michiel Hendryckx woont al sinds zijn 18 jaar in Gent. Hij maakte een reeks foto's die de veelzijdigheid van de stad tonen.

Hendryckx: "Ik ben ontzettend enthousiast over de vernieuwing. Het is een ongelooflijke stap vooruit." De collectie is aangevuld met een heleboel nieuwe voorwerpen. De grote blikvanger in de eerste zaal is een middeleeuwse waterput in een uitgeholde boomstam. Ook indrukwekkend is de 17e-eeuwse maquette met het oorspronkelijke plan voor de Sint-Michielskerk. Natuurlijk zijn enkele oude bekenden nog steeds te zien in het museum. "De geliefde luchtfoto van de stad Gent is er nog, alleen wat kwalitatiever. Ook de legokamer voor de kinderen en de kerktorens in lego hebben de vernieuwing overleefd."

In 17 beelden de stad portretteren was geen makkelijke opdracht. Hendryckx koos ervoor om weg te trekken uit het centrum en de rand van de stad op te zoeken. Hij wilt het publiek dingen tonen die ze anders nooit te zien krijgen. Hij toont de kameraderie tussen brandweermannen in hun kazerne en de concentratie bij kunststudenten in de studio.  

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet