Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Klara Select

Jazz middelheim

Jazz middelheim beluister het concert van philip catherine

Jazz Middelheim: Beluister het concert van Philip Catherine

Door Jazz Middelheim
Bannerafbeelding voor fragment

11 maanden geleden

1 uur 27 min

In de herfst 2017 vierde Philip Catherine zijn 75e verjaardag met een memorabel concert in bijzondere line-up waaronder twee pianisten en twee drummers. Hij werd vervolgens met dit repertoire uitgenodigd op verschillende festivals zoals het North Sea Jazz festival 2018 en het festival Jazz Sous les Pommiers 2019 in Coutances.
Iedereen en ook PHilip zelf was zeer enthousiast over deze concerten samen met zijn twee favoriete pianisten. In 2021 zal ook een live album van dit concert verschijnen op het label Outhere Music.


Met de Nederlandse pianist Bert van den Brink heeft Philip Catherine een zeer lange band, onder andere met hun duo maar ook verschillende andere formaties over de jaren. Hun samenspel is uitzonderlijk en begeesterend.


Italiaanse pianist Nicola Andrioli maakt deel uit van zijn kwartet sinds voor het verschijnen van Philip’s mooie album “Coté Jardin” in 2012, waarop hij een belangrijke rol speelt. Zijn gave als componist is over de jaren ook tot uiting gekomen en PHilip speelt tegenwoordig verschillende composities van Andrioli. De ontmoeting met de jonge Beninese percussionist Angelo Moustapha was een gelukkig toeval : Tijdens een workshop die PHilip in Benin gaf in Februari 2019 had Angelo – die reeds een groot fan was van Philip – zich ook ingeschreven en de vonk tussen de twee sloeg meteen over. Toen Angelo een aantal maanden later naar Brussel kwam nodigde PHilip hem meteen uit voor een eerste gastoptreden op twee nummers tijdens zijn concert in October 2019 op “40 Years Jazz Hoeilaart” (waar hij met zijn trio met Morello-Faller optrad). Het werd een groot succes. Sindsdien speelt Angelo regelmatig met Philip in verschillende formaties.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet