Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Home

Luister

Klara Select

Jazz middelheim

Jef neve ik kreeg jaarlijks met nieuwjaar een voicemail van toots thielemans

Jef Neve: "Ik kreeg jaarlijks met nieuwjaar een voicemail van Toots Thielemans."

Door Jazz Middelheim

Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

7 min

Met 'Mysterium' wilde Jef Neve oorspronkelijk het publiek oproepen om een beetje trager te leven. Maar na enkele lockdowns met knaldrang tot gevolg honger moest hij op zoektocht gaan om de muziek te herinterpreteren en het repertorium open te gooien. "Ik heb ook tegen de muzikanten vlak voordat we op het podium gingen gezegd dat ze ermee mochten doen wat ze willen. We kennen de structuur van de muziek en nu moesten we even de regels loslaten. We hebben vrijer gespeeld met meer dynamiek, ik had er zelf veel plezier aan omdat ik de muziek kon herontdekken." Iets wat Jef Neve aantrekt in muziek is het steeds jezelf heruitvinden en jezelf een beetje blootgeven.

De derde dag op Jazz Middelheim staat in het teken van Toots Thielemans, en ook Jef Neve heeft mooie herinneringen aan deze grote artiest. "Het moment dat ik ontdekte dat Toots écht gaf om de dingen die ik maakte was toen ik een telefoontje kreeg van Jempi Samyn. Die vertelde mij dat Toots Thielemans mijn eerste trioplaatje had gehoord en het ontzettend mooi vond. Dat geeft mij nu nog kippenvel." Ook kreeg hij jaarlijks op 1 januari een voicemail met nieuwjaarswensen voorafgegaan met enkele noten mondharmonica. "Ik heb nog steeds spijt dat ik die niet opgeslagen heb."

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet