Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Klara Select

Music matters

Annelies van parys pakt uit met eerste pianoconcerto

Annelies Van Parys pakt uit met eerste pianoconcerto

Door Music Matters
Bannerafbeelding voor fragment

1 maand geleden

10 min

Het eerste pianoconcerto van de Vlaamse componist Annelies Van Parys gaat op 27 mei in première in de Bijloke met de uitmuntende Belgische pianist Jan Michiels en Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Martyn Brabbins. Onlangs was ze nog te horen in het Concertgebouw Amsterdam en deze zomer is ze artiest in residentie in Tokyo. Ontdek Annelies Van Parys en haar komende projecten op maandag 23 mei bij Olav Grondelaers in Music Matters. 

 

Annelies Van Parys is momenteel een van de meest frappante componisten in de Belgische muziekwereld. Haar eerste pianoconcerto componeerde ze in opdracht van Antwerp Symphony Orchestra voor laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd 1991 Jan Michiels. De première vindt plaats op vrijdag 27 juni in de Bijloke en kan zaterdag 28 juni voor een tweede keer bijgewoond worden in de Koningin Elisabethzaal. Naast het pianoconcerto vertolken het vocaal ensemble HYOID en gastdirigent Martyn Brabbins Bernsteins Divertimento en Sinfonia van Berio. Het concert zendt Klara Live uit op 9 juni. 

Meer info over de première in de Bijloke vind je hier en over het concert in Antwerpen hier.

 

Daarnaast ging Eco... Del Vuoto van Van Parys eind maart in première in het Concertgebouw Amsterdam, een werk geschreven ter nagedachtenis van haar overleden leerkracht, Luc Brewaeys. De titel verwijst naar de echo van Brewaeys die nazindert. Ook dit concert zendt Klara Live uit op 8 juni. 

 

Verder vertrekt Van Parys over enkele weken voor twee maanden naar Tokyo voor haar residentie bij Tokyo Arts and Space. Ze zal er werken aan composities voor de Biennale Musica di Venezia 2022 en het Klarafestival 2023. 

 

Ten slotte is haar werk nog te horen op 21, 22, 29 mei en 21 juli in Nederland met het Helikon Quartet, op 5 juni op het Oranjewoud Festival en op het Linos Festival op 24 juni met het vocaal ensemble Exaudi. 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet