Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Home

Luister

Klara Select

Music matters

Faschs oboe de eerste cd van het leuvense barokensemble musica gloria

'Fasch's Oboe': de eerste cd van het Leuvense barokensemble Musica Gloria

Door Music Matters

Bannerafbeelding voor fragment

11 maanden geleden

9 min

Musica Gloria, het barokensemble rond Beniamino Paganini en Nele Vertommen, bracht deze week de cd "Fasch's Oboe" uit. Een centrale rol is weggelegd voor de hobo en Nele Vertommen als solist. Op de cd staan werken van Johann Friedrich Fasch, die als hofkapelmeester werkte aan het hof van Anhalt-Zerbst (1722-1758).

Op zondag 26 juni wordt de cd voorgesteld in het Lemmensinstituut in Leuven. Naast werken uit "Fasch's Oboe", wordt er ook muziek van J.S. Bach en diens zonen gespeeld: een vooruitblik op de 2e cd van Musica Gloria "The Bachs and The flute", die dit najaar zal verschijnen. Meer informatie over het concert hier

In 2006 richtte traversospeler en klavecinist Beniamino Paganini het barokensemble Musica Gloria op. Van een enthousiaste groep musicerende jongeren groeide het ensemble uit tot een ware belofte op de Belgische Oude Muziek-scene. Intussen staat ook barokhoboïste Nele Vertommen mee in voor de artistieke leiding van het ensemble. Musica Gloria speelde al op het MA Festival en Festival Oude Muziek Utrecht tot optredens in Amuz, Bozar en Concertgebouw Brugge. 

De missie van Musica Gloria? Luisteraars raken met hun levendige en kleurrijke uitvoeringen van muziek uit de middeleeuwen tot de barok, en dat op (kopieën van) historische instrumenten. In hun programma's brengen ze zowel bekende kleppers als ten onrechte onbekende werken.  

 

 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet