Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Home

Luister

Klara Select

Music matters

Gorges ocloo verbeeldt le carnaval des animaux in voorstelling voor het hele gezin

Gorges Ocloo verbeeldt "Le Carnaval des Animaux" in voorstelling voor het hele gezin

Door Music Matters

Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

13 min

Camille Saint-Saëns schreef in 1886 ‘Le Carnaval des Animaux’, een klassieke compositie die een aantal dieren met veel humor weergeeft. In deze muzikale optocht worden de karakteristieken van deze dieren, bijna spottend, uitvergroot. Wat eerst geschreven werd als een grap werd uiteindelijk één van zijn meest gevierde werken. 

Theaterregisseur Gorges Ocloo maakt een heel eigen versie van dit klassieke werk met de voorstelling "Le Carnaval des Animaux: Op zoek naar het varken". Via figuren, animatie en muziek worden jong en oud meegezogen in de beeldende kracht van deze 19de eeuwse klassieker van Camille Saint-Saëns.

Met een reuzerugzak gaan een alleenstaande vader (gespeeld door acteur Joren Seldeslachts) en zijn kind op zoek naar het dier dat niet mag meedoen in de dierenmars: het varkentje. Tijdens hun muzikale reis ontdekken ze de schone en lelijke kanten van de wereld. Met de kippen belanden ze in de sweatshops, de schildpad brengt hen in hogere sferen met zenmeditatie en de zwaan (met de stem van sopraan Astrid Stockman) verrast iedereen. 

De muziek werd door Gorges herwerkt en opnieuw ingespeeld op verschillende instrumenten waaronder de gumbri, marimba, contrabas, sax trio en elektrische gitaar door Bertel Schoelaerts, Toon Carlier, Brecht Beuzelink en hijzelf.

"Le Carnaval des Animaux: op zoek naar het varken" is een familievoorstelling van DE MAAN en gaat op zaterdag 29 oktober in première in Mechelen. Nadien volgen nog uitvoeringen tot eind december over heel Vlaanderen.

Lees meer via www.demaan.be. 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet