Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Home

Luister

Klara Select

Music matters

Lennert baerts op zoek naar de volledige vrijheid in i choose not to

Lennert Baerts op zoek naar de volledige vrijheid in 'I choose not to'

Door Music Matters

Bannerafbeelding voor fragment

8 maanden geleden

10 min

Op 20 januari kwam het nieuwste album 'I choose not to' van jazzcomponist en saxofonist Lennert Baerts uit bij W.E.R.F. Records, zijn derde full album al. Zondag 5 februari gaat zijn JazzLab Tournee met Profound Observer en special guest trompettist Bert Joris van start in Sint-Niklaas. Meer info en tickets voor deze tournee kan je hier vinden: klik.

Lennert Baerts: "Volledige vrijheid is voor mij in dit album om geen beperking te ondervinden van de partituur. Dat je het podium kan opstappen, kan luisteren naar elkaar en zo direct mogelijk en eerlijk mogelijk kan reageren op elkaar." Vandaar ook de titel I choose not to, waarmee Baerts wil aantonen dat de keuze om iets niet te doen, of iets niet in de partituur op te nemen, ingrijpender kan zijn dan de keuze om dat wel te doen.

Lennert Baerts was op maandag 30 januari te gast in Music Matters om het over 'I choose not to' en de komende tournee te hebben. Beluister hierboven het gesprek met presentatrice Cara Van der Auwera.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet