Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Home

Luister

Klara Select

Music matters

Onze twintiger tim mulleman arrangeert muziek van alban berg en leos janacek voor het collectief

Onze Twintiger Tim Mulleman arrangeert muziek van Alban Berg en Leoš Janáček voor Het Collectief

Door Music Matters

Bannerafbeelding voor fragment

2 jaar geleden

2 min

Thomas Dieltjens is op 8 juni te gast in Music Matters. Het Collectief is een kamermuziekensemble dat in 1998 in Brussel werd opgericht. Artistiek begon het allemaal met de Kammersymphonie van Arnold Schönberg, maar Wibert Aerts (viool), Julien Hervé (klarinet), Thomas Dieltjens (piano), Toon Fret (fluit) en Martijn Vink (cello) willen zich tot op vandaag niet alleen toespitsen op de avant-garde. Zoals Thomas Dieltjens het in 2002 nog verwoordde: "Wij zijn alle vijf muzikanten die ook heel graag het grote, traditionele repertoire spelen. Aan die smaak willen we ook trouw blijven, als ensemble niet alleen in het piepknorgebeuren gespecialiseerd zijn."

Op zaterdag 19 juni 2021 speelt Het Collectief in SEAQX NV Rupelmonde een concert op die fabriekslocatie vlak aan de Schelde(werf)

‘La fabbrica illuminata’ is een vette knipoog naar het vocale meesterwerk van Luigi Nono. Het Collectief vond een fabrieksruimte die voor de gelegenheid zal worden omgetoverd tot concertzaal. Door de overvloed aan vierkante meters kan het publiek voldoende ‘social distance’ in acht nemen om onbezorgd van onze nieuwste programmatie te genieten. Op het programma staat ook een arrangement van Alban Bergs pianosonate nr 1 door Tim Mulleman, ook een van onze Twintigers!

En er is ondertussen al een nieuwe opdracht van Het Collectief voor Tim Mulleman.

Beluister dit het volledige interview op klara.be

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet