Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Home

Luister

Klara Select

Music matters

Waso de cauter brengt rebelse jazzmuziek met the free orleans rebel band

Waso De Cauter brengt rebelse jazzmuziek met The Free Orleans Rebel Band

Door Music Matters

Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

14 min

Gents caféhouder en gitarist Waso De Cauter is op maandag 3 oktober te gast in Music Matters om over zijn nieuwe project The Free Orleans Rebel Band te praten.

 

Voor Waso De Cauter zijn de intenties van New Orleans jazz en Free jazz hetzelfde: muziek maken los van en rebellerend tegen de bestaande muziektraditie. De New Orleans jazz of Dixieland is een van de vroegste jazzgenres, het ontstaan van de jazz. De Free Jazz uit de jaren ’50-’60 brak bijna een halve eeuw later op rebelse wijze met de standaardjazzpraktijk.

 

De rebelsheid van deze twee genres draagt Waso uit met zijn Free Orleans Rebel Band. Een band waar de interactie centraal staat tussen muzikanten die aan collectieve vrije improvisatie doen. Er is geen vaststaande muziek of ensemble. Wat wel zeker is dat de concertganger getuige zal zijn van een onstuitbare zwier van vitale interactie tussen muzikanten uit de top van de Vlaamse jazzwereld zoals Bart Maris, Joachim Badenhorst, Jon Birdsong, Nabou Claerhout, Christian Mendoza en Lionel Beuvens.

 

Tickets en meer info over de concerttournee kan je hier terugvinden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet