Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Home

Luister

Klara Select

Pompidou

De lievelingen van clarice lispector

De lievelingen van Clarice Lispector

Door Pompidou

Bannerafbeelding voor fragment

2 jaar geleden

15 min

De Braziliaanse schrijfster Clarice Lispector was een verwoed brievenschrijfster. Privé-domein bundelde in Mijn lievelingen de brieven aan haar zussen. Lispector doet daarin verslag van haar artistieke ontdekkingen, haar ontmoetingen en haar leven als schrijfster. Gaea Schoeters las het boek en besprak het bij Heleen Debruyne in Pompidou.

Mijn lievelingen bevat brieven die Clarice Lispector tussen 1940 en 1957 aan haar zussen Tania Kaufmann en Elisa Lispector schreef. Ze doet verslag van haar indrukken van de meer dan dertig steden waar ze verblijft, en van haar ervaringen op het gebied van literatuur, muziek, film en theater. Ze beschrijft haar creatieve proces en haar zorgen over de publicatie en ontvangst van haar boeken. Daarnaast getuigen deze brieven van de liefde en tederheid tussen haar en haar zussen, waarbij de privébesognes soms worden onderbroken door belangrijke historische gebeurtenissen. De brieven laten minder bekende kanten van Lispectors persoonlijkheid zien en vormen zo een interessante aanvulling op haar literaire werk.

Mijn lievelingen is uitgegeven bij De Arbeiderspers en ligt nu in de winkel.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet