Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Home

Luister

Klara Select

Pompidou

Four months four million light years een eerbetoon aan allen die zijn gescheiden van hun familie voorouders en ziel

Four months, Four Million Light Years, een eerbetoon aan allen die zijn gescheiden van hun familie, voorouders en ziel

Door Pompidou

Bannerafbeelding voor fragment

2 jaar geleden

14 min

Met de film Four months, Four Million Light Years maakt Chang een tijdreis vanaf de hedendaagse Nederlandse samenleving en de deelname van Nederlandse soldaten aan de dodelijke Koreaanse Oorlog (1950–1953) naar de vroege Nederlandse koloniale beschrijvingen van Aziatische mensen. In de video toont zij aan dit koloniale verleden en de denkbeelden die tijdens die periode zijn ontstaan hebben geleid tot de hedendaagse adoptiepraktijk waarin Zuid-Aziatische kinderen door kinderhandel en vervalste documenten bij hun ouders werden weggehaald.

Chang toont de film in een installatie waarin textiel, papieren tekstbanners en tekeningen de videoprojectie omringen. Met deze sjamanistische gedichten, liederen en visioenen roept Chang de voorouders aan om steun. De installatie is een eerbetoon aan allen die zijn gescheiden van hun moeders, vaders, familie, voorouders, land, cultuur en ziel.

Four months, Four Million Light Years is nog tot 19 december 2021 te zien in ARGOS centre for audiovisual arts in Brussel en tot 22 januari 2022 in M HKA in kader van de tentoonstelling EURAZIË − Een landschap van veranderlijkheid.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet