Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Klara Select

Pompidou

In haar gedicht spiegels beschrijft amina belorf de schaamte rond armoede

In haar gedicht 'Spiegels' beschrijft Amina Belôrf de schaamte rond armoede

Door Pompidou
Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

1 min

Amina Belôrf bracht haar eerste dichtbundel uit net voor de lockdown. ‘Zonder het licht te breken’, is ondertussen al aan zesde druk toe.

“In 'Spiegels' bijvoorbeeld spreek je over de armoede waarin je bent groot geworden,” zegt presentator Nicky Aerts, “maar ook over wat je rond je ziet.”

“Spiegels gaat over een moment dat ik aan de kassa stond in een winkel en dat iemand geld tekort kwam," beschrijft dichter Amina Belôrf. "Wat mij vooral trof, was dat je de schaamte van zijn gezicht kon aflezen. En die schaamte confronteerde mij heel erg met de schaamte die ik zelf ook had. Dat was als een spiegel voor mij.”

“Als kind kan je ook niet helemaal begrijpen wat die schaamte is," gaat ze verder. "Mijn thuissituatie was anders dan de mensen van mijn leeftijd. Als kind wil je natuurlijk niet te erg uit de boot vallen, maar vriendjes maken en ergens bij horen. Vandaar dat die situatie daar aan de kassa mij deed beseffen dat dat te pijnlijk was om aan te zien. Iedereen keek ernaar en er werd niets gedaan.” 

"En jij herkende het," zegt Nicky. "Helaas wel." "Misschien is het ook die herkenbaarheid die mensen zo naar jouw bundel doet grijpen?” suggereert Nicky.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet