Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Home

Luister

Klara Select

Pompidou

India china japan israel er is een nieuwe ruimtewedloop aan de gang

"India, China, Japan, Israël: er is een nieuwe ruimtewedloop aan de gang!"

Door Pompidou
Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

1 min

Net op het moment dat Frank Westerman zijn nieuwe boek ‘De kosmische komedie’ uitbrengt, wordt het heel druk in de ruimte. “Er is geen causaal verband!” lacht de Nederlandse schrijver in Pompidou.

“Er zijn een aantal vacatures voor mensen die naar de ruimte kunnen,” vermeldt presentator Chantal Pattyn. “Wat vindt u van al die initiatieven?”

“Daar raakt u een snaar, Chantal. We hebben een totale fixatie op Elon Musk en Jeff Bezos,” verzucht Frank Westerman. “Ik ben naar een congres in India gegaan waar al die astronauten waren. Dan blijkt dat India al een satelliet rond Mars heeft! Die staat ook op een biljet van 2000 roepie. Aan de ene kant staat Mahatma Gandhi met zijn omslagdoek, zijn bril en zijn pacifisme en dan anderzijds Mangalyaan, sanskriet voor ‘marswagen’.”

“Waarom doen ze dat? Omdat China al op Mars is. En Japan. En Israël op de maan. Die zijn dus allemaal verwikkeld in een nieuwe ruimtewedloop: niet die van de Koude Oorlog, maar een kolonisatie van de vreemde kusten van het zonnestelsel. Die is nu gaande. Wij betalen als belastingbetalers mee aan een hotel op de maan.”

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's