Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Home

Luister

Klara Select

Pompidou

Koen peeters schrijft een vervolg op zijn bekroonde roman de mensengenezer

Koen Peeters schrijft een vervolg op zijn bekroonde roman De Mensengenezer

Door Pompidou

Bannerafbeelding voor fragment

2 jaar geleden

39 min

In 2017 kreeg schrijver Koen Peeters de ECI Literatuurprijs voor zijn roman De Mensengenezer. Daarin vertelde hij het verhaal van zijn mentor, Renaat Devisch, die als West-Vlaamse boerenzoon maar één uitweg zag om aan het voor hem uitgestippelde leven te ontsnappen. Hij werd jezuïet en trok als missionaris naar Afrika. Later werd hij antropoloog.

In zijn nieuwe roman De Minzamen pikt Peeters opnieuw het personage Remi op, gebaseerd op Renaat Devisch. Zijn secretaris Paul, een alter ego van Koen Peeters zelf, krijgt de opdracht om op zoek te gaan naar minzamen. En zo komt Paul in aanraking met magiërs, exorcisten en genezers van allerlei slag.

Peeters benadrukt dat hij zelf honderd procent in de wetenschap gelooft, maar hij is wel gefascineerd door wat al die alternatieve genezers teweeg weten te brengen bij hun patiënten. In het boek slaat hij bruggen van alternatieve geneeskunst naar Afrikaanse initiatierituelen, de rol van relikwieën in het katholieke geloof en het scheppingsproces van kunstenaars.

De Minzamen is verschenen bij De Bezige Bij

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet