Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Home

Luister

Klara Select

Pompidou

Rinus van de velde gaat in bozar op een innerlijke treinreis

Rinus Van de Velde gaat in Bozar op een innerlijke treinreis

Door Pompidou
Bannerafbeelding voor fragment

3 maanden geleden

20 min

Via diverse media die variëren van tekening tot sculptuur, installatie en film, creëert Rinus Van de Velde een parallel universum waar elementen uit de realiteit en de verbeelding samensmelten tot een unieke vorm van visuele storytelling. Als zelfverklaarde sofareiziger vertelt Van de Velde vaak verhalen die zijn opgebouwd rond imaginaire reizen en fictieve ontmoetingen met figuren uit de recente kunstgeschiedenis.

Centraal in deze solotentoonstelling staat de trein. Niet omdat de kunstenaar daar zelf zo graag mee reist - reizen staat voor hem gelijk aan teleurgesteld worden-, wel omdat hij met een abstrahering van een treinwagon zijn verbeelding kan prikkelen, en die is nooit teleurstellend.

De tentoonstelling in Bozar is dan ook een open uitnodiging om de kunstenaar te vergezellen op zijn ‘innerlijke reizen’ en een visuele ontdekkingsreis die een glimp laat zien van de steeds uitdijende geconstrueerde wereld van Rinus Van de Velde.

Rinus Van de Velde. Inner Travels is nog tot en met 15 mei 2022 te bezoeken in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's