Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Luizen in de pels

Luizen in de pelsBlijf verwonderd!

Trio met Wim van Hees & Alexis Deswaef

Wim Van Hees

Werner Trio in debat met twee activisten.

Oud-reclamegoeroe Wim van Hees, ‘luis in de pels van ’t Schoon Verdiep’ richtte exact 10 jaar geleden – op de Antwerpse Linkeroever—de vzw Ademloos op. Door gezondheid als USP naar voren te schuiven, speelde die een essentiële rol in het afdwingen van de volksraadpleging over de Oosterweelverbinding. Hij gaat naar de tachtig, maar is nog altijd bijzonder actief als waakhond van de uitvoering van het compromis dat de Antwerpse burgerbewegingen en de politieke partijen uiteindelijk hebben gesloten.

Bijna-vijftiger en West-Vlaams advocaat Alexis Deswaef, luis in de pels van Francken en Jambon, nam het in zijn Brusselse praktijk op voor daklozen en uitgewezen migranten. In 2011 werd hij voorzitter van de Franstalige tak van de Liga voor de Mensenrechten. In die hoedanigheid riep hij onder meer op tot de mensenketting aan het Maximiliaanpark.

Trio

Werner Trio ging tot de zomer van 2018 in trio met twee gasten over wat goed of fout loopt en beter kan in de wereld van vandaag. Vanaf september 2018 verschoof Werner Trio naar de vrijdagavond en ging het programma 'Vrijdag' van start.

Presentatie: Werner Trio

Samenstelling: Marc Vandemoortele en Werner Trio

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via trio@klara.be

Een aantal afleveringen van Trio kan nog steeds gedownload worden als podcast.