Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Festival van Vlaanderen Mechelen - LUNALIA 2020 - Beethoven op de maan

Festival van Vlaanderen Mechelen - LUNALIA 2020 - Beethoven op de maanBlijf verwonderd!

Ludwig van Beethoven: grote bos haar, Ode aan de Vreugde, Für Elise en tatata-taaaaa. Dat is zo ongeveer het collectieve beeld dat de componist oproept. LUNALIA, het lentefeest van het Festival van Vlaanderen Mechelen, schiet Beethoven letterlijk naar de maan en laat hem daar bekomen van de mythe die van de man gemaakt werd.
© Fesival van Vlaanderen Mechelen

Campagnebeeld LUNALIA 2020

Festival van Vlaanderen Mechelen presenteert 
LUNALIA - Beethoven op de maan
25 april tot 10 mei 2020
LUNALIA.BE

LUNALIA focust zich in het Beethovenjaar 2020 op het vocale werk van Ludwig van Beethoven, het minst gekende deel van zijn oeuvre: liederen, koorwerken, canons, bewerkingen van volksliederen en composities gelinkt aan het theater. Als stemmenfestival gaat het op zoek naar de mens achter de mythe, de mens wiens wortels liggen in het Mechelse. De Mechelse grootvader van de jonge Van Beethoven was de eerste beroepsmusicus van de familie.

De muziek waardoor de naam Van Beethoven wereldberoemd werd, ontlook als het ware in de Mechelen. De (vocale) muziek van Ludwig van Beethoven wordt van diverse invalshoeken bekeken. Alle facetten van de menselijke stem staan daarbij opnieuw centraal.

LUNALIA 2020 presenteert alvast enkele bijzondere stemmen zoals onder andere Nora Fischer, Evi Filippou, Reinoud Van Mechelen, Aka Moon, Zefiro Torna, Jan Decleir en Claron McFadden.

© Fesival van Vlaanderen Mechelen
Campagnebeeld LUNALIA 2020

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.