Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
LUNALIA: Het Lied van de Berg en de Maan

LUNALIA: Het Lied van de Berg en de MaanBlijf verwonderd!

LUNALIA, het voorjaarsfestival van Festival van Vlaanderen Mechelen, viert de 500ste verjaardag van componist Philippus De Monte, de laatste der Vlaamse Polyfonisten, met digitale concerten.

LUNALIA: Het Lied van de Berg en de Maan

Onder het festivalmotto 'Het Lied van de Berg en de Maan' gaan topensembles als Graindelavoix, Ratas del viejo Mundo en Utopia ensemble aan de slag met een deel van de meer dan 1600 composities die De Monte naliet. Het wordt een bijzondere nieuwe kennismaking met deze fijnzinnige componist en geboren Mechelaar.

Een unieke première is ook They have been waiting long enough. Aan componistes Annelies Van Parys, Calliope Tsoupaki en Aftab Darvishi werd gevraagd nieuw werk te componeren rond de figuren van Medea, Penelope en Circe. Niemand minder dan schrijfsters Natalie Haynes en Gaea Schoeters leiden het project in goede banen. 

Artist in residence is luitist Floris De Rycker. Hij is de bezieler van Ratas del viejo Mundo en Sub†ilior, maar is ook te horen tijdens het openingsritueel, een online Vollemaanmeeting. Ontdek het complete programma op lunalia.be.