Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lynn Van Royen bekroond voor hoofdrol in de Eén-reeks 'Beau séjour'

Lynn Van Royen bekroond voor hoofdrol in de Eén-reeks 'Beau séjour'Kunst & Cultuur

De Eén-reeks 'Beau Séjour' van productiehuis De Mensen is in de prijzen gevallen op het Monte Carlo Television Festival. Lynn Van Royen, die de hoofdrol vertolkt, werd bekroond als beste actrice in een dramareeks. Van Royen mocht de award in Monte Carlo in ontvangst nemen, in aanwezigheid van prins Albert van Monaco.

Foto van Lynn Van Royen met de award 'Beste actrice in een dramareeks'

Het Monte Carlo Television Festival, een event gewijd aan internationale televisiereeksen, is dit jaar reeds toe aan zijn 58ste editie. Tijdens het festival, waarvan prins Albert van Monaco voorzitter is, worden jaarlijks de Golden Nymph Awards uitgereikt. Deze prijzen bekronen de beste acteurs en internationale series van het moment.

In "Beau séjour", een magisch-realistische thrillerreeks, speelt Van Royen een vermoorde tiener. Samen met een paar mensen die haar nog kunnen zien, gaat ze op zoek naar haar moordenaar. "Beau séjour" doet het internationaal ook goed. De reeks is wereldwijd te bekijken op Netflix.

De reeks werd geregisseerd door Nathalie Basteyns en Kaat Beels. En in mei volgend jaar starten de opnames van het tweede seizoen.

Trouwens, over toeval gesproken: Nathalie Basteyns is net vanaf vandaag te bekijken in een nieuw filmpje van Dagelijkse kunst. Klik hier om dat filmpje te bekijken.

Bron: VRT NWS

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.