Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Maandag 14 januari in Klara Live: Liedrecital met Christoph Prégardien

Maandag 14 januari in Klara Live: Liedrecital met Christoph PrégardienKlassieke muziek

Met als titel ‘Zwischen Leben und Tod’ bundelde Christoph Prégardien een aantal van de mooiste romantische liederen tot een liederavond.
Michael Gees en Christophe Prégardien, tegenover elkaar zittendPrégardien-Gees

Pianist Michael Gees en tenor Christophe Prégardien: een gouden duo

Die liederen vertolkt Christophe Prégardien in alle integriteit, natuurlijkheid en intensiteit met zijn vaste pianist Michael Gees. Prégardien en Gees blikken terug op een rijke carrière en zijn meesters in het genre. Elk woord telt, elk lied brengt een eigen sfeer, nooit is er overdaad of valse pathetiek.
Het verlangen naar de rust van de dood, de angst voor de apocalyps, voor een dood als soldaat, voor schuld en zonden, voor het afscheid, maar ook de voorstelling van het paradijs en van de verlichting komen aan bod. Dichters als Eduard Mörike, Johann Wolfgang von Goethe, Joseph Eichendorff en Heinrich Heine hebben het thema van leven en dood uitgebreid onder handen genomen en tal van componisten, van Franz Schubert tot Gustav Mahler, hebben daar gretig gebruik van gemaakt.

Of geniet door gewoon te luisteren naar Klara via radio, website of de vernieuwde klara-app.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.