Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Maestro eert Georges Prêtre

Maestro eert Georges Prêtre Klassieke muziek

Op 4 januari stierf de Franse dirigent Georges Prêtre. Hij werd 92 jaar. De man werkte in zijn lange carrière samen met sterren als Maria Callas en Roberto Alagna. We duiken vanaf maandag 30 januari in het rijke archief van o.a. de Franse radio.
Georges Prêtre

Georges Prêtre

Georges Prêtre
Georges Prêtre
Alleen God behoort de stilte toe.
Georges Prêtre
begrafenis Georges Prêtre
begrafenis Georges Prêtre

En dus werd Georges Prêtre in alle stilte, zonder muziek, in z'n woonplaats Navès begraven. Op zijn kist lag een vlag van de Légion d'Honneur. Prêtre werd in het familiegraf begraven, naast zijn overleden zoon. In de kerk van Saint-Roch in Parijs komt er een meer publiek afscheid van de wereldvermaarde dirigent.

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.