Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Maestro: Joyce DiDonato is onze artiest van de week

Maestro: Joyce DiDonato is onze artiest van de weekKlassieke muziek

De Amerikaanse mezzosopraan Joyce DiDonato bracht met “In war & peace – Harmony through music” een prachtige nieuwe cd uit. Haar ambities met deze nieuwe uitgave zijn niet meteen bescheiden: vrede, harmonie en rust brengen in deze woelige en onrustige tijden.
Foto van Joyce DiDonato

Joyce DiDonato

Je vindt op deze Erato-cd enkele wereldpremières van barokcomponisten als Niccolo Jommelli en Leonardo Leo, maar ook bekende aria’s van George Frideric Handel en Henry Purcell. Haar begeleiders zijn het voortreffelijke ensemble Il Pomo d’Oro en zijn vaste chef Maxim Emelyanychev. En op donderdag 17 november stellen deze uitvoerders ditzelfde programma ook nog eens voor in Bozar, meteen de aanvang van een heuse wereldtournee.

Reden genoeg dus voor Maestro om Joyce DiDonato artiest van de week te maken. En misschien maakt u in Maestro wel kans op een exemplaar van haar nieuwe cd of op een duo-ticket voor haar concert in Bozar!

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.