Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

'Maestro, muziek, de dirigent aan het werk".

'Maestro, muziek, de dirigent aan het werk".Klassieke muziek

Dit is een fraai geïllustreerd familieboek waarin Alain Altinoglu, muziekdirecteur van de Munt, jong en oud laat kennismaken met de fascinerende wereld van de dirigent en zijn symfonisch orkest. Gerda Dendooven, illustrator en schrijfster van heel wat kinderboeken, las het boek voor Espresso.
'Maestro, muziek, de dirigent aan het werk".

'Maestro, muziek, de dirigent aan het werk".

Dirigent Alain Altinoglu.

Het boek verscheen bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts. 
Het is een Nederlandse vertaling van Maestro, à vous de jouer!, dat eerder werd uitgegeven bij Actes Sud. Daarin dompelt Alain Altinoglu, muziekdirecteur van De Munt – samen met co-auteurs Ira Imig en Chantal Lamarque – groot en klein onder in de wereld van de dirigent en het symfonisch orkest.


Hoe het dirigeerstokje is ontstaan, waarom een orkest zijn vaste opstelling heeft, wie de grote componisten en dirigenten uit het verleden waren, wat een dirigent tijdens de pauze van een voorstelling allemaal uitspookt en waarom hij soms zo’n gek pinguïnpak draagt: je komt het allemaal te weten in dit familieboek met prachtige illustraties van Bruno Gibert.


Zowel de Nederlandse als de Franse versie zijn beschikbaar bij MM Tickets en in het Muntpaleis gedurende de voorstellingenreeks van De Gouden Haan.
Prijs: 15 €
MM Members, Members Plus & Members Premium: 13 € (tot 31 januari 2017)

Music maestro Gerda den Dooven

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek, samen met Cara, wat Klara vandaag voor u in petto heeft. 

Presentatie: Cara Van der Auwera

Samenstelling: Els Van Hoof / Vincent Goris

Contact: espresso@klara.be