Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Maestro is terug!

Maestro is terug!Klassieke muziek

Vanaf woensdag 1 september maken Mark Janssens en Bart Tijskens een nieuw seizoen Maestro. Elke namiddag van 14 tot 17u. Op woensdag presenteert Carlo Siau het programma.

Klara en Maestro

In de eerste korte week van het nieuwe seizoen stellen we de nieuwste integrale voor van de pianoconcerto's van Beethoven met Krystian Zimerman en Simon Rattle. We luisteren ook naar enkele mooie momenten uit de carrière van dirigent Christian Thielemann die zowel in Dresden als in Bayreuth niet langer muziekdirecteur en chef-dirigent is. Maestro kijkt ook achterom met de legendarische Hongaarse violist Joseph Szigeti die ook 'big' was in Amerika. 

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.