Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Maestro Voices

Maestro VoicesKlassieke muziek

Tien grote vocale sterren verheffen hun stem tijdens de Paasvakantie. Maestro met elke namiddag de mooiste stemmen in opera en lied.
cartoon van een rondborstige sopraan

Maestro in opperbeste stemming

Ontdek de stemmen van Mirella Freni, Brigitte Fassbaender, Leontyne Price, Lucia Popp, Montserrat Caballé, Hermann Prey, John Vickers, Nikolai Ghiaurov, Ruggero Raimondi en Alfredo Kraus. Van dinsdag 29 maart t.e.m. vrijdag 8 april. Elke namiddag op Klara! 

Kijk en luister naar Leontyne Price, Mirella Freni en Jon Vickers. Plus een boeiend interview met Brigitte Fassbaender.

Mijn vader zong ook in de opera. De grote rollen, zoals Scarpia in Tosca van Puccini. Scarpia wordt vermoord, en dat vond ik als klein meisje een akelige gedachte. Telkens vader terug thuis kwam na een voorstelling, vroeg ik hem of hij nu echt gewond was of niet.
Brigitte Fassbaender

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.