Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
MAfestival Brugge 2017

MAfestival Brugge 2017Klassieke muziek

Het MAfestival Brugge dompelt u 10 dagen lang onder in de boeiende en springlevende wereld van de oude muziek. Het programma Klara Live staat een hele week in het teken van het MAfestival 2017. Van bij de opening op vrijdag 4 augustus, tot en met het slotconcert op zaterdag 12 augustus.
Campagnebeeld MAfestival Brugge

Campagnebeeld MAfestival Brugge

Op vrijdag 4 augustus om 18u zendt Klara bovendien een inleidend programma uit waarin het festivalthema wordt uitgediept en geïllustreerd. En dat thema is niets minder dan La Divina Commedia. Dantes magnum opus biedt heel veel stof voor een muzikale pelgrimage van de Hades naar de hemel. Die begint al in het openingsconcert met L’Orfeo van Claudio Monteverdi, dat Klara ook live uitzendt. Want wie is er dichter bij de dood geweest dan Orpheus, die zelfs de god van de onderwereld met zijn muziek ontroerde?

Podcast 'Klanken uit een anderwerelds elders'

Hoe stel jij je het hiernamaals voor? De 14e-eeuwse dichter Dante Alighieri had daar een heel specifiek idee over. In zijn Divina Commedia beschreef hij een imaginaire reis door het hiernamaals, met haltes in het Inferno, het Purgatorio en het Paradiso.

Radiomaakster Els Aerts en dramaturge Katherina Lindekens nemen je in deze podcast mee op pelgrimage van de Hades naar de hemel. Onderweg ontmoeten ze meerdere personages die Dante’s meesterwerk resoluut naar het nu katapulteren.

Klik hier en beluister de podcast via de website van het MAfestival

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Klara Live - MAfestival

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Liesbet Vereertbrugghen