Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
The Magnificent Seven: Anneleen Lenaerts & Marie François

The Magnificent Seven: Anneleen Lenaerts & Marie FrançoisKlassieke muziek

Talent van Limburgse bodem te gast bij presentator Olav Grondelaers op zondag 3 december: harpiste Anneleen Lenaerts en pianiste Marie François.
Anneleen Lenaerts © Marco Borggreve

Anneleen Lenaerts © Marco Borggreve

De eerste 'Magnificent Seven' gast is Anneleen Lenaerts. Dat ze harpiste is bij de wereldbefaamde 'Wiener Philharmoniker', hoeven we u niet meer te vertellen. 

Presentator Olav Grondelaers is benieuwd naar haar inspirerende ontmoetingen, haar successen en frustraties en haar guilty pleasures. Om de Klara in de Singel-muzikante beter te leren kennen, schotelen we haar tien vragen voor.

De tien vragen aan Anneleen Lenaerts:

1. Geef jezelf een totem: geen idee, ik ben bij de Chiro geweest :-)
2. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan? Momenteel heb ik het te druk heeft om nieuwe dingen te proberen, die nieuwe dingen zou ik me dan toch niet herinneren omdat mijn hoofd overvol zit.
3. Deelnemen of winnen? Deelnemen! Ik had de kans om aan verschillende wedstrijden mee te doen en ook te winnen, maar ik vond de voorbereiding, de weg ernaartoe veel boeiender dan het winnen zelf.
4. The sky is the limit: met welke internationale artiest wil je ooit het podium delen? Mariss Jansons, een dirigent met een zeer grote menselijkheid.
5. Welke componist of muzikant wil je weer tot leven wekken? De muziek van Joseph Jongen vind ik totaal onderschat!
6. Grootste ergernis? Ik erger me niet snel, maar waar ik echt niet tegen kan is onrechtvaardigheid.
7. Vlees, veggie, vegan of flexitariër? Flex, bij voorkeur de lasagne van mijn moeder.
8. Welk goede doel heb je laatst gesteund? Benefietconcert van Ozark Henry ten voordele van de strijd tegen mensenhandel.
9. Welk boek wil je cadeau geven? The Book of Life van Krishnamurti. Er staan 365, voor elke dag van het jaar, korte fragmenten in die je kort laten stilstaan, reflecteren over het leven. Dagelijkse meditaties zo te zeggen, perfect om 's avonds voor het slapen gaan nog even alles in perspectief te plaatsen.
10. Wat wens je jezelf voor 2018? Meer tijd om tot rust te komen.

Olav Grondelaers stelt haar voor aan een nog jongere muzikante: ook uit Limburg, en ook zij heeft een link met Wenen. Pianiste Marie François.

Marie François © Care Deraedemaeker
Marie François © Caro Deraedemaeker

Marie François is een net afgestudeerde pianiste. Ze behaalde haar masterdiploma Summa Cum Laude, met Alan Weiss als hoofddocent. Dit jaar vervolmaakt ze zich in Wenen bij Lilya Zilberstein en in Antwerpen bij Polina Leschenko. In België was ze reeds te horen in verschillende culturele centra, verder verzorgde ze al concerten in Nederland, Duitsland, Luxemburg, Italië, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd van 2016, editie piano, maakte ze deel uit van de DeZes/Les Six, de jongerenjury voor Canvas en Klara. 

The Magnificent Seven, zondag 3 december, om 15.00 uur op Klara.

The Magnificent Seven

In aanloop naar Klara in deSingel stelt Klara zijn jonge vrienden voor: schitterende muzikanten die al eerder in de prijzen vielen bij Klara, toptalenten die gestaag nationale en internationale podia veroveren.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: seven@klara.be