Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
'The Magnificent Seven' met Annelien Van Wauwe en Bram Fournier

'The Magnificent Seven' met Annelien Van Wauwe en Bram FournierKlassieke muziek

In deze voorlaatste 'The Magnificent Seven' nodigt gastheer Olav Grondelaers twee blazers uit: klarinettiste Annelien Van Wauwe en trombonist Bram Fournier.
Annelien Van Wauwe © Christian Ruvolo

Annelien Van Wauwe © Christian Ruvolo

Annelien Van Wauwe is een van de meest boeiende klarinettisten van haar generatie. Ze beheerst zowel de moderne als de historische klarinet. Van 2015 tot 2017 was Annelien een 'BBC New Generation Artist' en maakte ze zo haar debuut op de BBC Proms.

Ze ontving een "Klara" voor Jonge Belofte in 2014 en een jaar later verscheen haar eerste cd: klarinetsonates van Weinberg en Prokofiev. Annelien is docente aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

De tien vragen aan Annelien Van Wauwe:

1. Geef jezelf een totem: doelbewuste lapjeskat.
2. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan? Mijn eerste keer Magnus Lindberg klarinetconcerto met het Sinfonieorchester Aachen.
3. Deelnemen of winnen? Deelnemen om te winnen.
4. The sky is the limit: met welke internationale artiest wil je ooit het podium delen? Het zal nooit gebeuren, maar het lijkt me ongelooflijk spannend om een keer met Martha Argerich sonates en stukken van Schumann en Brahms te kunnen spelen.
5. Welke componist of muzikant wil je weer tot leven wekken? Johannes Brahms. Om voor hem een cheesecake-speculaas te bakken en hem daarna te smeken een klarinetconcerto te componeren.
6. Grootste ergernis? Dat er altijd nog méér is, maar alles ook altijd eindigt.
7. Vlees, veggie, vegan of flexitariër? In aangenaam gezelschap smaakt alles. Zelfs honger.
8. Welk goede doel heb je laatst gesteund? Ik heb de droom van een Brussels professor in vervulling laten gaan door een kleinschalig huisconcert te spelen.
9. Welk boek wil je cadeau geven en aan wie? Non Violent Communication - Rosenberg. Aan iedereen die wel eens iets zegt.
10. Wat wens je jezelf voor 2018? Niks concreets, want alleen zo kan alles als een verrassing waargenomen worden.

Olav Grondelaers stelt haar voor aan een nog jonger talent: trombonist Bram Fournier.

Bram Fournier © Koen Broos
Bram Fournier © Koen Broos

Bram Fournier begon op 12-jarige leeftijd met trombonelessen aan de muziekacademie van Avelgem. Hij studeerde aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven en won de Belgische finale van de Lions European Musical Competition. Bram behaalde zijn Master met grootste onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en volgde een solistenopleiding aan de Hochschule für Musik in Hannover. Hij speelde reeds mee met het SymfonieOrkest Vlaanderen, het London Philharmonia Orchestra en is sinds 2014 solist trombone bij het Symfonieorkest van de Munt.

The Magnificent Seven, zondag 14 januari om 15.00u op Klara.

The Magnificent Seven

In aanloop naar Klara in deSingel stelt Klara zijn jonge vrienden voor: schitterende muzikanten die al eerder in de prijzen vielen bij Klara, toptalenten die gestaag nationale en internationale podia veroveren.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: seven@klara.be