Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
'The Magnificent Seven' met Stephanie Proot en Jonathan Bonny

'The Magnificent Seven' met Stephanie Proot en Jonathan BonnyKlassieke muziek

Presentator Olav Grondelaers nodigt pianiste Stephanie Proot en percussionist Jonathan Bonny uit voor deze laatste uitzending van 'The Magnificent Seven' op zondag 21 januari.
Stephanie Proot © Kim Schollaert

Stephanie Proot © Kim Schollaert

Stephanie Proot studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen bij Levente Kende en vervolgde haar opleiding aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo bij Abdel Rachman El Bacha.

Al op jonge leeftijd mocht ze heel wat prijzen in ontvangst nemen. In 2013 haalde ze de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Stephanie is zowel soliste als kamermuzikante. Ze speelt in het Ensembl'Arenski samen met Claire (viool) en Aurore Dassesse (cello). In 2017 werden zij uitgeroepen tot "Supernova".

De tien vragen aan Stephanie Proot:

1. Geef jezelf een totem: relativerend katje
2. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan? Herfstvakantie: Op reis vertrekken zonder dat je hotel geboekt is.
3. Deelnemen of winnen? Deelnemen, maar ik win wel ook graag dus ik ga altijd mijn best doen om te winnen.
4. The sky is the limit: met welke internationale artiest wil je ooit het podium delen? Julia Fischer
5. Welke componist of muzikant wil je weer tot leven wekken? Leonard Bernstein
6. Grootste ergernis? Ergeren is een groot woord, maar ik ben een beetje allergisch aan enerzijds mensen die overbodige vragen stellen en anderzijds aan mensen die heel onduidelijk communiceren waardoor je blijvend vragen moet stellen om het te kunnen verstaan.
7. Vlees, veggie, vegan of flexitariër? Ik eet zo goed als alles, maar als ik mag kiezen, zal ik toch vaak kiezen voor vegetarische gerechten omdat ik dat graag eet.
8. Welk goede doel heb je laatst gesteund? Brandwondencentrum
9. Welk boek wil je cadeau geven en aan wie? ‘Een soort van liefde’ van Alicia Gescinska aan iedereen. Het leest als een trein en ze slaagt erin om van de gewone dingen des levens iets spannends en moois te maken.
10. Wat wens je jezelf voor 2018? Dat ik alles wat gepland staat of nog op mijn pad komt met veel liefde en voldoening kan doen.

Stephanie wordt voorgesteld aan een nog jongere muzikant: percussionist Jonathan Bonny.

Jonathan Bonny © Wilco Smith
Jonathan Bonny © Wilco Smith

Jonathan Bonny startte zijn muziekopleiding aan het stedelijk conservatorium van Oostende. Hij zijn masterdiploma voor klassiek slagwerk cum maxima laude aan het Conservatorium van Gent, waar hij ook compositielessen volgde. Zijn eerste masterjaar voltooide Jonathan als erasmusstudent aan de Sibelius Academy in Helsinki. Hij vervolgde zijn studies met een tweejarige masterspecialisatie in ensembleslagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Jonathan speelde met Slagwerk Den Haag, AskolSchönberg, Blindman[Drums], Ensemble KLANG, de Vlaamse Opera, en het St. George Kwintet. Composities van zijn hand werden uitgevoerd door o.a. het Spectra Ensemble, Lunapark, Casco Phil en de Koninklijke Muziekkapel van de Marine.

The Magnificent Seven, zondag 21 januari om 15.00u op Klara.

The Magnificent Seven

In aanloop naar Klara in deSingel stelt Klara zijn jonge vrienden voor: schitterende muzikanten die al eerder in de prijzen vielen bij Klara, toptalenten die gestaag nationale en internationale podia veroveren.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: seven@klara.be