Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Mahler 1 in avant-première

Mahler 1 in avant-première Klassieke muziek

Nog voor de cd op de markt komt, laat Klara de 1ste symfonie van Gustav Mahler met dirigent Yannick Nézet-Séguin al horen! Vrijdag 26/2 in Maestro.
foto van dirigent Yannick Nézet-Séguin op de hoes van zijn nieuwe cd

Mahler 1 met Yannick Nézet-Séguin

En binnenkort dirigeert hij Mahler 8

Gewoon aan het werk, met Klara op stand-by, werden wij werkelijk ‘gegrepen’ door een uitvoering van Mahler’s eerste Symfonie. Alles viel stil, wij zijn gewoon gaan zitten luisteren en genieten, en wilden kost wat kost weten wie de uitvoering dirigeerde. Yannick Nézet-Seguin, een naam die ons vanaf nu nooit meer vreemd in de oren zal klinken.

Hendrik en Livienne Olaerts-Smet

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.