Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Maki Asakawa (浅川 マキ)

Maki Asakawa (浅川 マキ)Blijf verwonderd!

Maki Asakawa is een Icoon van de Japanse jaren 70 tegencultuur, als u haar nog niet kent dan is dit het moment. Verder in V&V ook muziek van Charlie Haden, Alessandro Bosetti en Chris Abrahams, Nils Frahm, Wouter Dewit, Katarina Glowicka, Alicia Hall Moran, Moondog, Fatima Miranda, Mala Punica, Deux Filles, Erik Satie, John Cage, en Kim Myhr & Jenny Hval.
Maki Asakawa

浅川 マキ

Valckenaers & Vanhoudt combineren op 17 april muziek van Charlie Haden, Alessandro Bosetti en Chris Abrahams, Nils Frahm, Wouter Dewit, Katarina Glowicka, Alicia Hall Moran en Moondog, met Fatima Miranda, Mala Punica, Deux Filles, Erik Satie, John Cage, en Kim Myhr & Jenny Hval. Plus we herontdekken Maki Asakawa, de Japanse jazz- en blueszangeres, liedjesschrijfster en componiste. Ze overleed in januari van 2010, maar haar muziek blijft mensen aantrekken. Asakawa nam vanalles op, van psychedelica tot spirituele jazz, Nico meets Oscar Brown Jr, Hare Krishna en Bessie Smith, mèt een glas single malt in een bar in Tokyo.

Valckenaers & Vanhoudt

Gerrit Valckenaers en Bart Vanhoudt gaan iedere zondag om 20u op zoek naar pure schoonheid in grensverleggende muziek van vroeger en nu. Met verrassende zijsprongen en onverwachte combinaties, met nieuwe geluiden en boeiende schemerzones. En op vrijdagavond volgt om 22u een herkansing voor wie dat zou hebben gemist.

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via vv@klara.be

Elke zondag van 20 tot 22 uur, en in herkansing op vrijdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.