Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"A Man's Got to Know his Limitations!"

"A Man's Got to Know his Limitations!"Klassieke muziek

Frank Peter Zimmermann gebruikt dit filmcitaat van Clint Eastwood om zijn eigen succes als violist te typeren. Zimmermann komt voor het Klarafestival naar Antwerpen!
Frank Peter Zimmermann en Alan Gilbert

Frank Peter Zimmermann en Alan Gilbert

In de compleet uitverkochte Elisabethzaal krijgt Zimmermann het gezelschap van de New York Philharmonic en afscheidnemend chef-dirigent Alan Gilbert. Wij laten op donderdag 9 maart een concertopname horen met Zimmermann in het 1ste concerto van Bela Bartok. Met Yannick Nézet-Séguin, de man die het slotconcert van het Klarafestival dirigeert.

Een muzikant kan niet zonder discipline en zonder het vermogen om correcte inschattingen te maken!
Frank Peter Zimmermann

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.