Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Marco Beasley te gast in Music Matters

Marco Beasley te gast in Music MattersBlijf verwonderd!

Van 18 tot en met 20 februari loopt 'FestiVita!': het Brussels Early Music Festival. Italiaanse tenor Marco Beasley brengt muziek uit de Italiaanse renaissance. Music Matters met Marco Beasley, op donderdag 17 februari.

Marco Beasley

De tweede editie van het "FestiVita! Brussels Early Music Festival" nodigt je uit op een reis door de oude muziek. Dit van 18 tot en met 20 februari 2022 in de Cercle Royal Gaulois, het prestigieuze pareltje voor kunst en literatuur in het hart van Brussel. De privé-salons van deze historische plek in het Warandepark openen uitzonderlijk de deuren voor het publiek voor een bal en acht bijzondere concerten.

Op het programma staan concerten van onder meer Il Gardellino, het Ensemble WOLF en Anthony Romaniuk, ... en ook Italiaanse tenor Marco Beasley neemt je mee op een muzikale en dansende reis door het hartje van de Italiaanse renaissance.

Composities van Monteverdi, Caccini, maar ook van Beasley zelf komen aan bod. Tenor Marco Beaslyey deelt het podium met Fabio Accurso (luit), Stefano Rocco (barokgitaar), Mauro Durante (percussie) en Lieselotte Volckaert (dans). "Il Giardino del Canto", zaterdag 19 februari om 18 uur tijdens FestiVita!. Meer informatie en tickets vind je via deze link.

Herbeluister het gesprek in Music Matters hieronder. 

17/02/2022 Marco Beasley te gast in Music Matters
Marco Beasley te gast in Music Matters op 17 februari 2022

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.