Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Marguerite Duras - Aflevering 3

Marguerite Duras - Aflevering 3Blijf verwonderd!

Marguerite Duras had over alles een mening, maar soms veranderde die mening wel eens. Wat dacht Duras nu echt? Heleen Debruyne en Patrick Riguelle zoeken het uit met Mia Doornaert.
Heleen Debruyne, Mia Doornaert, Patrick Riguelle© Lotte Bode

Ze delen een liefde voor Duras: Heleen Debruyne, Mia Doornaert, Patrick Riguelle

'L’homme devant la femme est encore l’homme devant l’animal', schreef Marguerite Duras in 1973 in een feministische publicatie.

Om een boude politieke uitspraak zat de schrijfster Duras nooit verlegen. Over mannen en vrouwen, over Charles de Gaulle (‘een déserteur’), over de communistische partij, over de oorlog in Algerije. Maar was Duras een overtuigd verzetslid, feministe, communiste, of liet ze zich graag meeslepen door de politieke wind van het moment? Mia Doornaert, in haar hoedanigheid van kenner van de Franse politiek en literatuur, legt Duras’ overtuigingen kritisch onder de loep.

Beluister de podcast hieronder of in de Klara-app!

Marguerite Duras - Aflevering 3
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Marguerite Duras

In 2021 is het een kwarteeuw geleden dat Marguerite Duras overleed. Reden genoeg om leven en werk van de literaire legende weer boven te halen. Patrick Riguelle en Heleen Debruyne begeleiden u langs feit, fictie en alles wat daartussen in zit.

Presentatie: Heleen Debruyne & Patrick Riguelle

Muziek: Patrick Riguelle

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via duras@klara.be